FAQ – Vanliga frågor och svar om presenter

Frågor om presenter

Vad ska man köpa i 1 års present?

Det kan passa bra med en rolig leksak. En ettåring kan uppskatta gosedjur, träleksaker, enklare pussel och snuttefiltar.

Vad ger man i alla hjärtans dag present?

”Klassiska” alla hjärtans dag-presenter är blommor (gärna röda rosor), choklad eller en nalle. Vill du lyxa till det kan smycken eller en upplevelsepresent för två vara en uppskattad gåva.

Vad kan man ge sin bästa vän i present?

Ge gärna en personlig present som påminner din kompis om ert fina förhållande. Det kan vara en fotobok med gemensamma bilder, ett litet smycke med gravyr, en T-shirt, kuddfodral, musmatta med tryck eller något liknande.

Vad kan man ge i 20 års present?

En 20-åring kan ofta uppskatta att få en upplevelse i present – det ger garanterat fina Instagram moments! Ska gåvan vara till någon som redan har allt eller om du har svårt att bestämma dig kan ett presentkort passa fint.

Vad är en bra present till chef när man slutar?

Ge bort något som påminner om dig och vad du betydde för honom, henne eller arbetsplatsen. Gärna med glimten i ögat i form av en rolig present.

Hur mycket pengar ska man ge i present?

Det är svårt att ge ett generellt svar eftersom det bland annat beror på vem som ska få presenten, i vilket sammanhang och vilken relation ni har. Är det en ”vanlig” födelsedag kan det räcka med 300 – 500 kronor för familjemedlem eller vän, något mindre för en bekant. Vid jämna födelsedagar kan du gärna ge lite extra, speciellt om ni har en nära relation.

Vad ger man som present till pension?

Ge något som blir till ett fint minne. En fotobok är en utmärkt gåva. Whiskyglas, ett förkläde med tryck eller något annat som är praktiskt och användbart brukar också uppskattas.